Jehanne d’Arc

Symfonieorkest Ensuite
Blauwe Zaal TU/e
  • Vrijdag 8 juni 20:00
  • Zondag 10 juni 15:00 & 20:00

Is Jehanne een held? Of gewoon een meisje in een mannenwereld? Was het haar vurige missie of een toevalligheid dat men haar heldendaden 601 jaar na haar geboorte nog zou herinneren?

Het is een beeldende en muzikale voorstelling die niet poogt de geschiedenis zo waarheidsgetrouw mogelijk neer te zetten. Het is meer een dagdroom over Jehanne, over hoe ze zou kunnen zijn.

Luchtige teksten en stoere en soms grappige personages worden afgewisseld met sterke, sfeervolle beelden en prachtige muziekstukken. Het is een verhaal dat zowel een verwonderend als een schrijnend gevoel uitdraagt.

Het is een eigenwijze, eigen versie op het verleden waarin we meer te weten komen over de strijd van het meisje achter de heldin. Over de twijfels die ze had en de vriendschappen die ze sloot.

Deze voorstelling is een samenwerking tussen Eindhovense Studenten Toneelvereniging (E.S.T.V.) Doppio en Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap (E.S.M.G.) Quadrivium.

Regie: Karlijne van der Kooij

Spelers: Jopie van Dalfsen, Eline Dekkers, Ruben Jonkers, Melissa Pruijn, Peter Roosen, Margot van Montfoort, Sies Vleeshouwers

Muziek: Symfonieorkest Ensuite onder leiding van Bart Partouns

Blauwe zaal, Auditorium TU/e
Den Dolech 2, 5612AZ Eindhoven