Naast orkesten zijn er ook een aantal kleinere groepen van muziekanten die samen in een ensemble spelen. Deze ensembles bestaan meestal uit 4-7 leden. Een keer per jaar hebben de ensembles de gelegenheid om op te treden op een ensembleconcert. Hieronder kun je meer lezen over de specifieke ensembles van Quadrivium.

Heeft een evenement wat muzikale opluistering nodig met klassieke muziek? Onze ensembles spelen graag op conferences, recepties, feesten en andere gelegenheden! Stuur een e-mail naar ensembles@esmgquadrivium.nl om te zien of wij iets voor u kunnen betekenen. Gelieve een evenement minimaal een maand van tevoren door te geven in verband met de beschikbaarheid van onze ensembles.

BaroQue

Het BaroQue ensemble is gespecialiseerd in het spelen en uitvoeren van barokmuziek. Het ensemble is gevormd toen verschillende leden van het orkest merkten dat ze een gemeenschappelijke passie hadden voor het spelen van barokmuziek. Het BaroQue ensemble bestaat uit een basis groep van muziekanten maar er worden ook vaak gastspelers uitgenodigd voor een concert omdat er vaak extra instrumenten nodig zijn voor de muziekstukken in de barokstijl. BaroQue heeft tot nu toe bij opvoeringen werken gespeeld van Rebel, Telemann en Dall’Abaco.

Vokoladies

De Vokoladies is een vocaal damesensemble dat bestaat uit zes verschillende stemmen. Het ensemble trad voor het eerst op op een ensembledag georganiseerd door ESMG Quadrivium, waar ze verschillende stukken zongen van the Chordettes. Het ensemble had zo van het optreden genoten dat ze sindsdien nog steeds samen repeteren en daarmee hun steeds meer variërende repertoire uitbreiden. De Vokoladies treden ook vaak op op de muzikale open podia die georganiseerd worden door ESMG Quadrivium.

Qhords

Hello, we are the Qhords! We started out as a whimsical experiment to see what close harmony would sound like with two men and two women. We liked it so much that we decided to name ourselves after the singers of Sh Boom: The Chords, but with the trademark Q. Ever since, we have been broadening our horizons beyond close harmony and we do not shy away from instrumental musical either. We hope we can share our joy in making music with you one day!

StrijQQwartet

StrijQQwartet is, zoals de naam al doet vermoeden, het strijkkwartet van ESMG Quadrivium. Het kwartet is ontstaan op een repetitie met de sectieleiders van het symfonieorkest, toen het verlangen ontstond om meer kamermuziek te maken. Ze realiseerden zich dat ze geen van allen in een ensemble zaten en zo gebeurde het. Nu repeteren ze regelmatig met een breed repertoire variërend tussen Romaanse klassiekers als Schubert’s Der Tod und das Mädchen en moderne pop zoals Mamma Mia en Viva La Vida.

Hok2

Hok2 is het enige blaaskwintet van ESMG Quadrivium. Het ensemble bestaat uit vijf verschillende blaasinstrumenten: dwarsfluit, hobo, hoorn, fagot en klarinet. Er zijn met dit klassieke kwintet veel mogelijkheden en ze spelen dan ook een mix van kwintet muziek en arrangementen van andere (populaire) muziek. De naam Hok2 vindt zijn oorsprong in de haat-liefde relatie die het ensemble had met de oude repetitieruimte. Ze repeteren regelmatig, maar komen steeds vaker uit hun hok om te laten zien wat ze allemaal doen. Ze spelen op verschillende locaties en gelegenheden, zoals in bejaardentehuizen, op gala’s en conferenties en ze hopen nog een aantal andere mooie optredens aan de lijst toe te voegen.