Harmonieorkest Auletes bestaat uit ongeveer 50 enthousiaste muzikanten, voornamelijk studenten van TU/e en Fontys, maar ook van instanties buiten Eindhoven. Zij spelen ieder jaar een groot aantal uitdagende stukken rondom thema’s of evenementen op mooie podia. Zo speelde Auletes samen met de Philips Harmonie in het Muziekgebouw Eindhoven, gaven zij een betoverend concert in de tuinen van Kasteel Geldrop en vertolkten zij de muziek bij de Musical Zaad van Satan. Ook treedt het orkest regelmatig op op de campus van de Technische Universiteit. Zo gaf Auletes eerder een orgelconcert, waarbij zij muziek van Camille Saint-Saëns en Charles-Marie Widor speelden samen met het Universiteitsorgel in het Auditorium.  

Harmonieorkest Auletes staat sinds maart 2023 onder leiding van dirigent Hardy Li. Hardy is zowel tijdens de repetitie, als naderhand erg betrokken met het orkest, en staat altijd open voor een praatje. Nieuwe muzikanten zijn tevens van harte welkom om een repetitie mee te komen luisteren of spelen. Niet alleen blaasinstrumenten, maar ook contrabassen en harpen kunnen onderdeel zijn van dit harmonieorkest. Verder zijn we op dit moment hard op zoek naar nieuwe basklarinettisten, tenor- of baritonsaxofonisten, hoornisten, slagwerkers en fagottisten. Als het je leuk lijkt om langs te komen, stuur dan vooral een mailtje en dan zetten we een stoel voor je klaar! 

Harmonieorkest Auletes repeteert op donderdagen van 19:30 tot ongeveer 22:30. De repetitielocatie is de grote muziekzaal Pulsar in het gebouw Luna op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. 

Meer info?

Voor meer informatie over Auletes kun je altijd een mailtje sturen naar auletes@esmgquadrivium.nl.