Journey Through the Cosmos

Harmonieorkest Auletes
6 april 2019 20:00
Blauwe Zaal, Auditorium, TU/e

Op zaterdag 6 april 2019 om 20:00 ’s avonds, zal harmonieorkest Auletes, begeleid door Paul van Gils, een bijzonder concert geven in samenwerking met bekende astrofysicus professor Vincent Icke. In het thema ‘het universum’ zal Auletes werken spelen en Vincent Icke inzichten verstrekken in de huidige staat van kennis binnen dit onderwerp.

Het universum is al jaren een grote bron van inspiratie voor velen componisten. Stukken als ‘Mars’ en ‘Jupiter’ van Gustav Holst en ‘Mercury’ van Jan van der Roost sluiten naadloos aan op het thema. ‘Sidus’ van Thomas Doss, een bijzonder stuk over een ruimtereis, zal deze avond verder vullen.
De avond zal resulteren in een prachtige combinatie van muziek en wetenschap, waarbij je op een tocht door het universum wordt meegenomen.

De volgende stukken zullen uitgevoerd worden:

The Planets: Mars, the Bringer of WarGustav Holst
The Planets: Jupiter, the Bringer of JollityGustav Holst
MercuryJan van der Roost
Sheltering SkyJohn Mackey
SidusThomas Doss

Prof. dr. Vincent Icke is een astrofysicus, kunstenaar, designer en schrijver. Naast actief zijn binnen het onderzoek, doet hij een poging om de wetenschap toegankelijk en begrijpelijk te maken voor het algemene publiek. Ook hier zal hij een poging doen iedereen mee te nemen op weg door het universum en iedereen een beetje rijker naar huis te laten gaan.

Zaterdag 6 april, 20:00

Blauwe Zaal, Auditorium, TU/e Campus

Harmonieorkest Auletes o.l.v. Paul van Gils
Met lezingen door Vincent Icke

Een samenwerking van ESMG Quadrivium en Studium Generale