Klassiek van Eigen Bodem

Harmonieorkest Auletes, Symfonieorkest Ensuite, Gemengd koor Vokollage
7 maart 2020 20:15
Theater Hanzehof, Zutphen

Datum: 7 maart 2020
Onderverenigingen: Auletes, Ensuite & Vokollage
Dirigenten: Paul van Gils, Donia Surowiec & Bart Partouns
Waar: Theater Hanzehof, Zutphen

Jonge componist Dennis Hazenoot schreef speciaal voor het elfde lustrum van het Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap Quadrivium het stuk Agitatrix. Dit stuk is erg uniek omdat het geschreven is voor een bezetting met harmonieorkest, symfonieorkest én koor. De tekst is geïnspireerd op het motto van de Technische Universiteit Eindhoven “Mens Agitat Molem” of “De menselijke geest zet de materie in beweging”.

Naast de première van Agitarix brachten de drie verschillende ensembles (koor, harmonieorkest en symfonieorkest, in totaal 140 enthousiaste studenten) nog vele andere unieke Nederlandse klassieke werken ten gehore, waaronder stukken van Hendrik Andriessen en Eduard de Boer.

Vanwege de corona-uitbraak van 2020 kon het tweede concert van dit project, in het Muziekgebouw in Eindhoven, niet doorgaan. Dit optreden is vooralsnog verplaatst naar het najaar van 2021.