sQratch 2023 ~ Messa di Gloria

7 mei 2023 9:30
Luna, TU/e Campus & St. Catharinakerk

Quadrivium nodigt u uit om op 7 mei mee te doen aan onze sQratch. Een sQratch is een dag waarin een groep muzikanten in één dag probeert om een volledig muziek stuk in te studeren, om die dag vervolgens af te sluiten met een uitvoering van dat stuk.

Het stuk dat wij gaan instuderen is Giacomo Puccini’s Messa di Gloria. Puccini, voornamelijk bekend van opera’s zoals Madama Butterfly en Tosca, schreef deze mis als afstudeer project. Hoewel hij destijds nog niet begonnen was aan de opera’s die hem later zo bekend zouden maken, is in deze Messa al te zien welke richting zijn carrière op zou gaan. De dramatiek spat er in elk deel op zijn eigen wijze vanaf.

Als u zich inschrijft ontvangt u van te voren de bladmuziek, Op de dag zelf zal u gezamenlijk met alle andere deelnemers op de campus van de TU/e het gehele stuk instuderen. Of u al jaren aan zang ervaring heeft of een complete beginner bent, deze sQratch belooft een gezellige dag te worden voor iedere deelnemer.

De dag wordt afgesloten met een uitvoering van het werk met orgel begeleiding. Dit concert zal plaatsvinden in de Catharinakerk in Eindhoven met gratis entree zodat zo veel mogelijk mensen kunnen genieten van het harde werk.

  • Studenten: €5,-
  • Standaard: €15,-