Unsupported Screen Size: The viewport size is too small for the theme to render properly.

Klassiek van Eigen Bodem

Klassiek van Eigen Bodem

Klassiek van Eigen Bodem

Vanwege het coronavirus is het concert in het Muziekgebouw in Eindhoven verplaatst naar 28 november 2021. U wordt op de hoogte gehouden via deze website en de nieuwsbrief.

Meer informatie over het coronavirus kunt u vinden op de website van het RIVM.

ESMG Quadrivium viert feest! In totaal 140 studenten zullen de 55e verjaardag van de vereniging vieren met twee grootse lustrumconcerten in Zutphen en Eindhoven. Het symfonieorkest, harmonieorkest en gemengd koor van de vereniging bundelen de krachten om een concert met volledig Nederlands repertoire neer te zetten, met als kers op de taart de gloednieuwe verenigingscompositie die speciaal voor Quadrivium is gecomponeerd! Gave concerten voor iedereen!

Jonge componist Dennis Hazenoot schreef speciaal voor ESMG Quadrivium het stuk Agitatrix, dat de twee orkesten en het koor verenigt tot één geheel. Naast dit gloednieuwe werk zullen de losse orkesten en het koor spetterende en lyrische werken spelen van Nederlandse componisten! Het worden avonden vol primeurs: maar liefst drie werken van Nederlandse componisten worden tijdens deze concerten in première gebracht. Dit is een unieke kans om door studenten kennis te maken met het moderne Nederlandse repertoire in al haar bezettingen.

De volgende stukken zullen tijdens de concerten gespeeld worden:

  • Dennis Hazenoot – ‘Agitatrix’
  • Hendrik Andriessen – ‘Ricercare’
  • Christiaan Janssen – ‘Capriccio’
  • Harry Janssen – ‘Journey to the Center of the Earth’
  • Alphons Diepenbrock – ‘Wandrers Nachtlied’
  • Eduard de Boer – ‘Drie Georgische Liederen’
  • Jean-Paul Byloo – ‘De Zilvervloot’

Concert Eindhoven

28 november 2021
Muziekgebouw Eindhoven

€12,50 Studenten/Jongeren
€17,50 Anderen