Unsupported Screen Size: The viewport size is too small for the theme to render properly.

Lustrum

Lustrum

ESMG Quadrivium viert dit jaar zijn 11e lustrum: op 1 december 2019 bestaat de vereniging 55 jaar. Het hele jaar lang wordt er groots uitgepakt met bijzondere concerten en activiteiten. Hieronder vind je een overzicht:

Dinerconcert – Auletes

1 december 2019 – Pullmanhotel Eindhoven Het studentenharmonieorkest voert een dinerconcert uit, waarbij belangrijke samenwerkingspartners worden uitgenodigd om te dineren onder het genot van klassieke muziek. Met licht klassieke muziek bedankt Auletes Eindhoven voor de afgelopen 55 jaar!

Vokollage meets NSKAD

7 december 2019 – Catharinakerk Eindhoven 14 december 2019 – Antonius van Paduakerk Nijmegen

Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock en Eindhovens Studentenkoor Vokollage bundelen hun krachten: op 7 en 14 december voeren zij een eigentijds winters programma op met stukken van onder andere Ola Gjeilo, Morten Lauridsen, Eric Whitacre en meer. Als klap op de vuurpijl brengen zij het Salve Regina van Arvo Pärt en het Gloria van John Rutter ten gehore. Studentenkoor Vokollage staat onder leiding van Donia Surowiec. Het NSKAD wordt geleid door Gilles Michels en Matthijs Dubbeldam.

Ensuite presents: Maestro!

8 december 2019 – Auditorium TU/e

Het studentensymfonieorkest Ensuite geeft belangrijke samenwerkingspartners de kans om de ervaring op te doen van het dirigeren van een symfonieorkest. Rector Magnificus van de TU/e Frank Baaijens, Wethouder van Cultuur Eindhoven Monique List-de Roos en een toonaangevende student van de TU/e mogen tijdens het concert het orkest dirigeren. Daarnaast speelt Ensuite ook eigen repertoire onder haar eigen dirigent, waardoor het een zeer afwisselend concert wordt! Een jury met de gerenommeerde dirigenten Jules van Hessen, Hilde Kiggen en Donia Surowiec zal de deelnemers beoordelen op hun techniek en muzikaliteit. De avond wordt gepresenteerd door niemand minder dan Ab Nieuwdorp!

Muzikale kinderspeurtocht

Ensembles – 15 december 2019, Luna TU/e

De kamermuziekensembles van ESMG Quadrivium organiseren een muzikale speurtocht voor 100 kinderen uit Woensel. Tijdens deze speurtocht zullen de kinderen het verhaal van Hans en Grietje op een muzikale manier beleven. Op een interactieve manier zullen de kinderen betrokken worden bij de muziek en het verhaal.

 

sQratch!

11 januari 2020, Auditorium TU/e

In één dag het Requiem in C-mineur van Cherubini met koor en orkest repeteren én uitvoeren… Wij houden van uitdagingen. Zing of speel ook mee! Gegarandeerd kippenvel.

Kom achter je laptop vandaan, zet je hoofdtelefoon af en ga voor een onvergetelijke ervaring. Zing mee in een enorm koor begeleid door een orkest. Met zijn allen gaan we een hele dag aan de slag met een prachtcompositie. Deelname is gratis voor alle TU/e studenten.

Het koor staat onder leiding van Vokollage-dirigente Donia Surowiec. Het symfonieorkest Ensuite wordt geleid door Bart Partouns. Wanneer je je aanmeldt krijg je de audio en bladmuziek ruim van tevoren, dus je kunt je al voorbereiden. Op de dag zelf zijn alle verschillende secties flink in de weer om het stuk in te studeren. Een race tegen de klok met een duidelijk doel voor ogen: een indrukwekkende en onvergetelijke ervaring voor koor, orkest én publiek. De lat ligt hoog, maar laat je niet van de wijs brengen. Er zijn voldoende ervaren vrouwen en mannen om je muzikaal te ondersteunen.

Klassiek van Eigen Bodem

7 maart 2020 – Theater Hanzehof Zutphen

14 maart 2020 – Muziekgebouw Eindhoven AFGELAST

De drie grote muziekgezelschappen van ESMG Quadrivium slaan de handen ineen om gezamenlijk een concert uit te voeren. Zij brengen met in totaal 140 muzikanten tegelijkertijd de gloednieuwe verenigingscompositie ‘Agitatrix’ in première. De jonge veelbelovende componist Dennis Hazenoot is de uitdaging aangegaan om voor de vereniging in zijn totaliteit een compositie te schrijven. Het concert zal in het thema staan van hedendaagse muziek van Nederlandse bodem, waarbij er alleen maar stukken van Nederlandse componisten worden gespeeld. Een gaaf concert met Nederlandse klassiekers!

Solistenconcours

25 en 26 april 2020 – TU/e WORDT VERPLAATST

ESMG Quadrivium organiseert in samenwerking met de Brabantse Bond van Muziekverenigingen een solistenconcours, waarbij amateurmusici uit Eindhoven en omgeving kunnen spelen op een muzikaal concours. Een professionele jury beoordeelt de individuele muzikanten, en geeft ze aanwijzingen en feedback op hun spel. Ook zijn er mogelijkheden voor de winnaars van het concours om zich verder te presenteren op de Brabantse kampioenschappen.

eNSembles

Mei 2020 – diverse treinstations in Nederland WORDT VERPLAATST

De kamermuziekensembles van ESMG Quadrivium gaan op reis door Nederland, en toveren verschillende treinstations om tot een kamermuziekfestival. Op de stations in Breda, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Eindhoven zullen de 5 ensembles tegelijkertijd spelen. Een mooie dag, hopelijk zonder vertragingen!

Zaad van Satan

6 en 7 juni 2020 – Openluchttheater Overloon WORDT VERPLAATST

Het harmonieorkest van ESMG Quadrivium verzorgt de Nederlandse première van de opera Zaad van Satan van Bert Appermont. Dit is een unieke gebeurtenis omdat deze opera zelden wordt uitgevoerd vanwege de grote bezetting. Er wordt een samenwerking aangegaan met 7 professionele solisten, een koor en een theatergezelschap, en het werk wordt twee keer uitgevoerd in één weekend. Er wordt gerekend op twee uitverkochte concerten, met een mogelijke uitbreiding tot een derde concert.

Metamorfosen: ballet met Ensuite

14 juni 2020 – Parktheater Eindhoven WORDT VERPLAATST

Het symfonieorkest van ESMG Quadrivium gaat een samenwerking aan met balletschool Valentijn uit Eindhoven. Zij zullen gezamenlijk een groot ballet uitvoeren in het Parktheater Eindhoven. Hiermee hoopt ESMG Quadrivium een brede doelgroep uit Eindhoven aan te spreken voor dans en klassieke muziek.

Carmina Burana

21 juni 2020 – Muziekgebouw Eindhoven WORDT VERPLAATST

Het gemengd koor van ESMG Quadrivium voert het bekende werk Carmina Burana van Carl Orff uit, en gaat hiermee een samenwerking aan met Eindhovens Kamerkoor, 4-Tune uit Antwerpen en de Philips Harmonie. In het Muziekgebouw Eindhoven zullen zij met in totaal 150 man dit werk uitvoeren. Vanwege de populariteit van het werk en de samenwerking met zo veel andere koren wordt er een zeer goed gevulde zaal verwacht.

Mede mogelijk gemaakt door: