Unsupported Screen Size: The viewport size is too small for the theme to render properly.

Lustrum

Lustrum

ESMG Quadrivium viert dit jaar zijn 11e lustrum: op 1 december 2019 bestaat de vereniging 55 jaar. Het hele jaar lang wordt er groots uitgepakt met bijzondere concerten en activiteiten. Hieronder vind je een overzicht:

Dinerconcert – Auletes

1 december 2019, Pullmanhotel Eindhoven
Het studentenharmonieorkest voert een dinerconcert uit, waarbij belangrijke samenwerkingspartners worden uitgenodigd om te dineren onder het genot van klassieke muziek. Netwerken zal gedurende de avond centraal staan, waarbij de positie van ESMG Quadrivium binnen de Eindhovense cultuursector wordt verbeterd.

Vokollage meets NSKAD

7 en 14 december 2019, Catharinakerk Eindhoven en Antonius van Paduakerk Nijmegen

Het koor van ESMG Quadrivium gaat een samenwerking aan met het Nijmeegs Studenten Koor Alphons Diepenbrock. Met deze samenwerking wordt een goede verstandhouding tussen beide koren gecreëerd. Hiermee wil ESMG Quadrivium op nationaal niveau van zich laten horen.

Ensuite presents: Maestro!

8 december 2019, Auditorium TU/e

Het studentensymfonieorkest Ensuite geeft belangrijke samenwerkingspartners de kans om de ervaring op te doen van het dirigeren van een symfonieorkest. Rector Magnificus van de TU/e Frank Baaijens, Wethouder van Cultuur Eindhoven Monique List-de Roos en een toonaangevende student van de TU/e mogen tijdens het concert het orkest dirigeren. Daarnaast speelt Ensuite ook eigen repertoire onder haar eigen dirigent, waardoor het een zeer afwisselend concert wordt.

Muzikale kinderspeurtocht

Ensembles – 15 december 2019, Klokgebouw Strijp-S)

De kamermuziekensembles van ESMG Quadrivium organiseren een muzikale speurtocht voor 100 kinderen uit Woensel. Tijdens deze speurtocht zullen de kinderen het verhaal van Hans en Grietje op een muzikale manier beleven. Op een interactieve manier zullen de kinderen betrokken worden bij de muziek en het verhaal.

SQratch

11 januari 2020, Auditorium TU/e

In slechts één dag zal een groot aantal muzikanten uit Eindhoven en omgeving een groots werk instuderen: het requiem van Cherubini, een herinnering aan de dood van Lodewijk XVI. ’s Ochtends vroeg zullen naar schatting 150 muzikanten beginnen aan de repetities aan een werk voor koor en orkest. Aan het eind van de dag wordt dit stuk publiekelijk uitgevoerd. Quadrivium hoopt hiermee een betekenisvolle bijdrage te kunnen leven aan de amateurmuziek van Eindhoven en omgeving.

Lustrumconcert

7 en 14 maart 2020, Muziekgebouw Eindhoven en Theater Hanzehof Zutphen

De drie grote muziekgezelschappen van ESMG Quadrivium slaan de handen ineen om gezamenlijk een concert uit te voeren. Zij brengen met in totaal 140 muzikanten tegelijkertijd de gloednieuwe verenigingscompositie in première. De jonge veelbelovende componist Dennis Hazenoot is de uitdaging aangegaan om voor de vereniging in zijn totaliteit een compositie te schrijven. Het concert zal in het thema staan van hedendaagse muziek van Nederlandse bodem, waarbij er alleen maar stukken van Nederlandse componisten worden gespeeld. Hiermee hoopt ESMG Quadrivium een bijdrage te leveren aan de Nederlandse Podiumkunsten en aan de nationale en Eindhovense muziekcultuur

Solistenconcours

10 mei 2020, TU/e

ESMG Quadrivium organiseert in samenwerking met de Brabantse Bond van Muziekverenigingen een solistenconcours, waarbij amateurmusici uit Eindhoven en omgeving kunnen spelen op een muzikaal concours. Een professionele jury beoordeelt de individuele muzikanten, en geeft ze aanwijzingen en feedback op hun spel. Ook zijn er mogelijkheden voor de winnaars van het concours om zich verder te presenteren op de Brabantse kampioenschappen.

eNSembles

mei 2020, diverse treinstations in Nederland

De kamermuziekensembles van ESMG Quadrivium gaan op reis door Nederland, en toveren verschillende treinstations om tot een kamermuziekfestival. Op de stations in Breda, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Eindhoven zullen de 5 ensembles tegelijkertijd spelen, wat zal resulteren in meer nationale naamsbekendheid van ESMG Quadrivium.

Zaad van Satan

6 en 7 juni 2020, Openluchttheater Overloon

Het harmonieorkest van ESMG Quadrivium verzorgt de Nederlandse première van de opera Zaad van Satan van Bert Appermont. Dit is een unieke gebeurtenis omdat deze opera zelden wordt uitgevoerd vanwege de grote bezetting. Er wordt een samenwerking aangegaan met 7 professionele solisten, een koor en een theatergezelschap, en het werk wordt twee keer uitgevoerd in één weekend. Er wordt gerekend op twee uitverkochte concerten, met een mogelijke uitbreiding tot een derde concert.

Metamorfosen: ballet met Ensuite

14 juni 2020, Parktheater Eindhoven

Het symfonieorkest van ESMG Quadrivium gaat een samenwerking aan met balletschool Valentijn uit Eindhoven. Zij zullen gezamenlijk een groot ballet uitvoeren in het Parktheater Eindhoven. Hiermee hoopt ESMG Quadrivium een brede doelgroep uit Eindhoven aan te spreken voor dans en klassieke muziek.

Carmina Burana

21 juni 2020, Muziekgebouw Eindhoven

Het gemengd koor van ESMG Quadrivium voert het bekende werk Carmina Burana van Carl Orff uit, en gaat hiermee een samenwerking aan met drie andere koren en een orkest uit Eindhoven. In het Muziekgebouw Eindhoven zullen zij met in totaal 150 man dit werk uitvoeren. Vanwege de populariteit van het werk en de samenwerking met zo veel andere koren wordt er een zeer goed gevulde zaal verwacht.

Nieuwsbrief