Woman Up!

Harmonieorkest Auletes
12 maart 2022 20:00
Augustinianum Eindhoven

Op 12 maart 2022 zal Auletes het concert genaamd “Woman Up!” uitvoeren. Dit zal plaatsvinden in het Augustinianum in Eindhoven. Tijdens het concert zetten we de vrouw in de spotlight. Er zal één stuk voor een vrouw, één stuk door een vrouw en één stuk van een vrouw gespeeld worden.

Het werk dat is geschreven voor een vrouw is het meeslepende “A Movement for Rosa” van Mark Camphouse, wat gaat over Rosa Parks. Vervolgens spelen we het stuk door een vrouw: het spetterende “Clarinet Concerto no. 1” van Oscar Navarro, waarbij klarinettiste Sabine Jongerius uit ons eigen orkest de virtuoze solo speelt. Als klap op de vuurpijl eindigen we met een stuk van een vrouwelijke componist. Dit betreft de bombastische doch ontroerende “Symphony no. 3” van Kimberly Archer.

Verder zal prijswinnend schrijfster en historica Els Kloek, onder meer bekend van het boek  “1001 vrouwen in de 20ste eeuw”, de avond extra diepgang geven door u mee te nemen door de geschiedenis van vrouwen in de muziek. We zien u graag terug tijdens deze bijzondere voorstelling!

Concert
12 maart 2022, 20:00 uur
Augustinianum Eindhoven