Aankomende Concerten

 • Klassiek op de Campus

  Klassiek op de Campus

  Klassiek op de Campus is een jaarlijks festival waarbij studentenorkesten en -koren vanuit heel Nederland naar de campus van de Technische Universiteit Eindhoven komen. U kunt een hele dag genieten van gratis concerten. Daarnaast worden leuke workshops gegeven en is er een programma voor kinderen.

  Meer informatie over het programma zal gegeven worden op de website van Klassiek op de Campus, maar noteer alvast 2 juni 2024 in uw agenda!


 • Auletes in Contrast

  Auletes in Contrast

  Auletes verkent de grenzen van wat er mogelijk is in blaasmuziek onder het thema Contrasten! Op 29 maart 2024, tevens Goede Vrijdag, zal het orkest een ambitieus en gevarieerd programma uitvoeren in cultureel centrum ’t Tejaterke in Best. Auletes staat sinds de zomer van 2023 onder leiding van jonge dirigent Hardy Li, die weer een frisse wind door het orkest heeft doen waaien.

  Tijdens ‘Auletes in Contrast’ kunt u genieten van diverse uitdagende en bekende muziekstukken uitgevoerd door het orkest, zoals Paris Sketches van Martin Ellerby en het eerste deel van de Symfonische Dansen van Sergei Rachmaninoff. Tevens spelen er meerdere ensembles, kleinere groepjes muzikanten, die ieder ook een gevarieerd repertoire aan kamermuziek zullen uitvoeren.

  Wij kijken enorm uit naar het concert en hopen u daar te verwelkomen!

  Het concert duurt 2 uur inclusief een pauze.

  Studenten: €7,50

  Regulier: €12,50


 • Ensuite Storybook Concert

  Ensuite Storybook Concert

  Op 23 maart voert Ensuite haar Storybook Concert op. Dit concert draait volledig om muziek met een verhaal erachter. Muziek gaat vaak hand in hand met verhalen, of het nu volksverhalen, mythes of zelfs kunstwerken gebaseerd op verhalen zijn. Deze verhalen zijn een belangrijk onderdeel van culturen over de hele wereld.

  Daarom speelt Ensuite tijdens dit concert muziekstukken gebaseerd op een reeks uiteenlopende verhalen van over de hele wereld. U wordt meegenomen naar het Midden-Oosten met ‘Belkis: Regina di Saba’ van Ottorino Respighi. Ensuite duikt ook in de epische verhalen van de Ierse mythologische held Ossian met ‘Echoes of Ossian’. Daarnaast speelt het orkest de première van het stuk ‘Box of Creatures’ van Alexander Gräwe, een stuk dat geschreven is door een van onze leden! Het wordt vast en zeker een magische avond, dus aarzel niet om te komen luisteren!

  Het concert begint om 20:00 uur in het Augustinianum in Eindhoven. Het concert wordt verteld in het Nederlands, maar u kunt meelezen in een Engels programmaboekje.

  Studenten: €9,-

  Regulier: €14,-


 • Vokollage Northern Lights Concert

  Vokollage Northern Lights Concert

  Op 17 maart geeft studentenkoor Vokollage hun Noorderlichtconcert! Tijdens dit concert neemt Vokollage je mee op een roadtrip door de Baltische staten naar Scandinavië, met een divers repertoire variërend van traditionele buitenlandse volksliederen tot meer betoverende sfeerstukken zoals Northern Lights van Ola Gjeilo. Ook zullen de vocale ensembles Vokoladies en Qhords een aantal prachtige stukken ten gehore brengen. Ga met Vokollage mee op een muzikale reis door de Scandinavische landen tijdens ons prachtige a capella concert! Het concert vindt plaats in de Catharinakerk om 16.00 uur.

  Studenten: €8,50

  Regulier: €13,50


 • Ensembleconcert

  Ensembleconcert

  Op 3 maart 2024 zal het jaarlijkse ensembleconcert plaatsvinden. Tijdens dit concert zullen 4 van de 5 ensembles van Quadrivium muziek opvoeren in allerlei verschillende stijlen. De ensembles die spelen zijn de Qhords, de Vokoladies, Hok2 en BaroQue. Meer over de ensembles zelf kun je vinden op de ensemble pagina van onze website.

  De volgende muziek zal op het programma staan: 

  • Qhords: Weep o mine eyes, Trishas Lullaby en When the earth stood still 
  • Vokoladies (4 seizoenen thema): Blossoms (Lente), Summertime barbershop (Zomer), Autumn Leaves (Herst) en Tundra (Winter) 
  • Hok2: El Porsche Negro uit suite Bello Epoque van Medaglia, Canon uit suite van Lefebvre en delen uit de Schilderijententoonstelling van Mussorgsky 
  • BaroQue: Piccolo Concert in D groot van Georg Philipp Telemann 

  Het concert vindt plaats in de theaterzaal van het CKE in Eindhoven (Pastoor Petersstraat 180, Eindhoven). De kaartjes voor dit concert zijn helemaal gratis dus twijfel niet om je hele familie mee te nemen! Het concert begint om 15:00 en er zullen programmaboekjes beschikbaar zijn. 


 • 59ste Bestuur van ESMG Quadrivium

  59ste Bestuur van ESMG Quadrivium

  Qreating Harmonies

  Beste lezer, 

  We voelen ons vereerd om ons voor te mogen stellen als het 59e bestuur van ESMG Quadrivium: ‘Qreating Harmonies’!

  Van harmonie tussen onze leden, een bestuur dat keuzes wil maken in harmonie, het maken van mooie klanken en harmonieën en het vormen van een harmonieuze band met organisaties, dit jaar staat in het teken van Qreating Harmonies.

  Aangezien we tot bestuur zijn verkozen in het jaar voor Quadriviums 12e lustrum, is ons voornaamste doel de vereniging de stappen te laten zetten om deze viering zo goed mogelijk te laten verlopen. We zouden graag dit jaar Quadrivium willen laten groeien door onze vereniging meer op de kaart te zetten, op het gebied van muziek, betrokkenheid en herkenning, voor zowel de korte als lange termijn.

  Bij vragen kunt u ons bereiken via onderstaande e-mailadressen.

  Hoogachtend, 

  Qreating Harmonies, 59e bestuur van ESMG Quadrivium 

  Foto’s: Levi Baruch

  Jeannette Stekelenburg
  voorzitter@esmgquadrivium.nl

  Als voorzitter van ESMG Quadrivium ben ik verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de vereniging. Door het overzicht te bewaren en af en toe aansturing te geven aan mijn medebestuursleden, werk ik hard aan het behalen van de doelen die wij onszelf stellen. Dit omvat het garanderen en reguleren van ons beleid, maar ook het handhaven van de doelstellingen die al bestaan. Neem gerust contact met mij op als u vragen heeft over onze vereniging!

  Anne Slegers
  secretaris@esmgquadrivium.nl

  Als secretaris ben ik verantwoordelijk voor allerlei administratieve taken. Dit houdt onder andere in dat ik onze vergaderingen notuleer, alle post voor het bestuur afhandel, de nieuwsbrieven verstuur en de website en agenda’s bij houd. Daarnaast zorg ik voor de ledenadministratie en ben ik de contactpersoon voor nieuwe potentiële leden.

  Renske Bok
  penningmeester@esmgquadrivium.nl

  Als penningmeester ben ik verantwoordelijk voor de financiën van de vereniging. Ik ben verantwoordelijk voor zowel de betalingen als de boekhouding van de vereniging. Daarnaast maak ik het financieel jaarverslag. De KCC (Kas Controle Commissie) controleert de boekhouding en helpt mij wanneer ik vragen heb.

  Omdat dit bestuur geen commissaris Auletes heeft, wordt ons harmonieorkest Auletes gerund door de AuleCie, de orkestcommissie, onder toezicht van het bestuur. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met auletes@esmgquadrivium.nl of voorzitter@esmgquadrivium.nl.

  Fieke Vermeulen
  ensuite@esmgquadrivium.nl

  Als commissaris Ensuite ben ik verantwoordelijk voor het symfonieorkest, Ensuite. Ik ben verantwoordelijk voor het organiseren van drie fantastische projecten die door dit geweldige orkest uitgevoerd worden. Daarnaast zorg ik ervoor dat de wekelijkse repetities soepel verlopen en dat iedereen het naar zijn zin heeft.  

  Rachelle Dammer
  vokollage@esmgquadrivium.nl

  Als commissaris Vokollage ben ik voorzitter van het gemengd zangkoor, Vokollage. Ik ben verantwoordelijk voor het organiseren van drie fantastische projecten die door het koor opgevoerd worden. Daarnaast zorg ik ervoor dat de wekelijkse repetities soepel verlopen en dat iedereen het naar zijn zin heeft.

  Max Hanssen
  piano@esmgquadrivium.nl

  ensembles@esmgquadrivium.nl

  Als commissaris pianoleden organiseer ik activiteiten voor de pianoleden samen met de pianocommissie. Voorbeelden van deze activiteiten zijn de masterclasses en de pianoavonden. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud van de piano’s en de zorg dat deze gestemd blijven.

  Naast commissaris pianoleden, ben ik ook commissaris ensembles. Als commissaris ensembles houd ik bij hoe het gaat met de ensembles, bijvoorbeeld door te zorgen dat de ensembles kunnen repeteren, samen kunnen werken met coaches en kunnen optreden. Samen met de ensemblecommissie organiseer ik concerten voor de ensembles en andere activiteiten om het vormen van nieuwe ensembles te stimuleren.

  Inge van Grinsven
  lustrum@esmgquadrivium.nl

  Als de lustrumcommissaris ben ik verantwoordelijk voor het verloop van het 12e lustrum van Quadrivium. Op 1 december 2024 viert Q haar 60e verjaardag, wat het hele academische jaar 2024/2025 zal worden gevierd! Samen met de lustrumcommissie bereid ik dat jaar voor, zodat de geweldige lustrumconcerten en gezellige activiteiten soepel verlopen!


Concerten in het verleden