Unsupported Screen Size: The viewport size is too small for the theme to render properly.

Agenda

Agenda

A Symphony of Tales

A Symphony of Tales

Old Russian folk themes, the wonderful world of Aladdin, a romantic morning in Paris… Let our student symphony orchestra Ensuite take you on a musical journey through real and mythical worlds. Dream away while our conductor Bart Partouns guides us through great works by Rimsky-Korsakov, Carl Nielsen and Edward Elgar, in the beautiful newly opened concert hall Corona in Luna!

Wednesday March 28th – 20:00
Corona concert hall, Luna
De Lampendriessen 31, Eindhoven (TU/e Campus)

To visit the concert, you need to buy a ticket beforehand on this page!

Colors of the World: Verrassende Ontmoetingen

Colors of the World: Verrassende Ontmoetingen

Studentenharmonieorkest Auletes van ESMG Quadrivium speelt mee in een concert uit de concertreeks Verrassende Ontmoetingen, waarbij de krachten van twee muzikale verenigingen gebundeld zullen worden. De samenwerking zal gebeuren met het Mamaverhalenkoor de Kleurrijke Mama’s. De twee verenigingen gaan in Theaters Tilburg een spetterend concert neerzetten met daarin alle kleuren van de wereld.

De verenigingen zullen na elkaar een eigen programma laten horen, waarbij Auletes voor nog meer verrassende ontmoetingen zal verzorgen. Naast de samenwerking met de Kleurrijke Mama’s heeft Auletes gezorgd voor een spetterend stuk met trombonist Lode Smeets. Hij zal soleren in het eerste deel van het T-Bone Concerto, ‘Rare’, en ook bij het toegift van Auletes een grote rol spelen.

Andere kleurrijke stukken die gespeeld gaan worden zijn:

American Solute van Morton Gould
The Cowboys van John Williams
Windows of the World van Peter Graham

Het concert zal plaatsvinden op zondag 25 maart om 14:30 in Theaters Tilburg. De deuren zullen om 14:00 open gaan. Kaartjes gekocht via deze website zijn met 2,50 korting!

Voor de laatste informatie, zie het Facebookevenement: https://www.facebook.com/events/1886285174728396/

Luna Festival – Fly me to the moon

Luna Festival – Fly me to the moon

17 maart zal gemengd koor Vokollage meedoen aan de eerste editie van het Luna Festival. Gedurende dit festival zullen verschillende cultuurverenigingen optredens en workshops organiseren. Dit is dus de kans om te genieten van muziek, dans, theater en nog veel meer!

Vokollage zal twee keer optreden bij het festival. Bij de opening van het festival, om 14.00, zal het studentenkoor samen met de Bigband van Studentenjazzvereniging Studentproof het festival openen. Dit wordt gedaan met het nummer “Fly me to the Moon”, wat ook het thema is van het festival. Verder zal het koor om 20.00 klassieke stukken ten gehore brengen, zoals ”Abendlied” van Rheinberger en ”Tu solus qui facis mirabillia” van Josquin.

Maar er is nog meer! Gedurende het festival is er de kans om zelf je zangstem te ontdekken. Er worden twee zangworkshops aangeboden, om 18.30 en 20.30, waar je aan het koor kunt laten zien hoe goed jij kan zingen.

Facebookpagina Luna Festival

Facebookevenement Luna Festival

Website Luna Festival

Open Repetities Vokollage, Ensuite en Auletes

Open Repetities Vokollage, Ensuite en Auletes

Gemengd koor Vokollage, symfonieorkest Ensuite en harmonieorkest Auletes nodigen alle studenten uit om een keer met ons mee te repeteren. Lijkt het je wat om een keer proberen mee te zingen, of wil je liever een keer meetoeteren in een echt studentenorkest, kom dan vooral langs! Gedurende de repetitie is er een pauze waar je leden kunt leren kennen, maar je maakt pas echt connectie als je mee komt borrelen  gedurende de ”derde ronde” na de repetitie. Deze kans is volledig vrijblijvend, no strings attached, dus voel je ook vrij om gewoon een kijkje te nemen.

 

Open repetitie gemengd koor Vokollage: 

Datum: 6 februari 2018

Tijd: 19.30-22.00 (Achteraf borrelen in genouw Luna TU/e)

Locatie: Gebouw Metaforum (op de Tu/e), ruimte ”MF8”

Facebook

 

Open repetitie symfonyorkest Ensuite:

Datum: 7 februari 2018

Tijd: 19.30-22.15 (Achteraf borrelen)

Locatie: Muziek ruimte Pulsar, in het gebouw Luna (op de campus van TU/e)

Facebook

 

Open repetitie harmonieorkest Auletes:

Datum: 8 februari 2018

Tijd: 19.30-22.15 (Achteraf borrelen)

Locatie: Muziek ruimte Pulsar, in het gebouw Luna (op de campus van TU/e)

Facebook

 

Hopelijk zien we je binnenkort!

Dining with Carols

Dining with Carols

Studentenkoor Vokollage en TU Eindhoven medewerkers koor CantaTU bundelen hun krachten voor een hartverwarmend kerstconcert! Neem uw vrienden en familie en komt allen tezamen om te genieten van een heerlijk driegangen menu verzorgd door Eurest’s top chef, terwijl u luistert naar prachtige kerstliederen.

Het menu zal bestaan uit:

Voorgerecht

Mosterd Sherrysoep/ brood en boter

Hoofdgerecht

Aaardappelgratin

Vergeten groenten

Zacht gegaarde kipfilet in rode wijn saus

Vegetarische ovenschotel met vegetarische gehakt, gegrilde aubergine, kruidige tomatensaus en mozarella

Nagerecht

Walnoten pruimentaart

Bekende kersliederen zoals ”Deck the Halls” zullen langs komen en ook meer gevarieerde stukken als ”Personent hodie” van Gustav Holst en ”L’Adieu des berges” van Hector Berlioz.

Voor een driegangenmenu met kerstkoren betaalt u €12,50 per persoon. (Drank is niet bij de prijs inbegrepen.) Bestel uw tickets van tevoren om er zeker van te zijn dat er een heerlijk diner voor u klaargemaakt zal worden. Het evenement zal plaatsvinden op 19 december van 19.00 tot 21.30 bij de Christmas Market van TU/e. Deze Christmas Market is te vinden bij de Markthal bij het gebouw MetaForum.

Facebook

SHOQ! in concert

SHOQ! in concert

Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT) en Auletes van ESMG Quadrivium gaan hun muzikale krachten bundelen om een fantastisch concert neer te zetten, onder de naam SHOQ! in concert. De samenwerking voor dit concert vindt plaats tussen twee van de weinige studenten harmonieorkesten in Nederland, afkomstig van twee technische universiteiten. Het belooft dus een bijzondere avond te worden!

Na elkaar zullen de orkesten plaatsnemen op het podium en een uitgebreid, maar ook zeer gevarieerd programma laten horen. Werken die onder andere gespeeld worden, zijn Hannibal van Mario Bürki en Praise Jerusalem van Reed. Het belooft een spetterende avond te worden

Het concert vindt plaats op 17 november in de Grote Kerk (Oude Markt 32) in Enschede. Om 19.30 zal het concert beginnen, de deuren gaan om 19:10 open. De entreeprijs is €12,50 (€7,50 voor studenten) en tickets zijn verkrijgbaar in de voorverkoop (shot.utwente.nl/kaartverkoop) of aan de deur.

We zijn verhuisd!

We zijn verhuisd!

ESMG Quadrivium is verhuisd naar het gebouw ‘La Luna’ gelegen op het universiteitsterrein van de TU/e.

Het nieuwe bezoekadres is:
Lampdriessen 31
5612 AH
Eindhoven

Het postadres is:

TU/e Luna de Plint postbusnummer 14
Postbus 513
5600 MB Eindhoven

The Sound that Makes The Movie

The Sound that Makes The Movie

Some films are unforgettable because of their music. Symphony orchestra Ensuite plays many famous soundtracks and the art of effective film music writing is discussed.

Music plays an essential part in films. Many blockbusters come with musical themes that seem to live on forever. Music has always played an important role in films, already from the very start when the silent movie was accompanied by orchestra, piano or pianola.

During this evening, Quadrivium’s symphony orchestra Ensuite, directed by Bart Partouns, plays many of those everlasting themes; think of James Bond, Star Wars, The Artist and many more. These works form the main course of the evening’s treat. In between there will be short introductions to film music and the role it plays in the total concept of film. Lucas Asselbergs, who wrote film score music, will explain how music can make or break a movie. Good film music is more than a catchy theme. It is often not very recognizable but subtle and creeping under your skin, while the spectator is drawn into the story. Ensuite will do it’s very best to reconstruct this feeling.

Performed works:

  • Estancia Ballet: Danza del trigo (Part 3) – Alberto Ginastera
  • Out of Africa – John Barry (arr. Nic Raine)
  • Star Wars: Suite for orchestra – John Williams
  • Symphonic highlights from Pirates of the Caribbean: at world’s end – Hans Zimmer
  • Themes from 007 (a medley for orchestra) – arr. Calvin Custer
  • West side story: selection for orchestra – Leonard Bernstein, arr. Jack Mason
  • Harry Potter symphonic suite – John Williams, arranged especially for Ensuite by Loek Sonnemans
  • Twentieth century fox Universal theme.

In collaboration with Studium Generale.

TUe Auditorium Blauwe Zaal

Students free / others €10,-
For reservations click here.

Lunchconcert Vokollage & CantaTU

Lunchconcert Vokollage & CantaTU

Samen met het koor CantaTU zal Vokollage een mooi optreden geven tijdens de lunch op TU/e. Het vindt plaats 23 oktober van 12.40-13.40 in de Blauwe zaal in het Auditorium. Toegang is gratis!

Divers repertoire zal ten gehore gebracht worden, zowel door Vokollage als door het CantaTU. Misschien is dit wel het ideale moment om een pauze te nemen van het harde studeren net voor de tentamenperiode.

Van Abbe Zangmanifestatie Vokollage

Van Abbe Zangmanifestatie Vokollage

Het studentenkoor Vokollage zal zondag 22 Oktober van 15.00 tot 16.30 in het Van Abbemuseum liederen ten gehore brengen!  Divers repertoire zal gezongen horen, van Purcell tot Skrillex. Naast het studentenkoor zal ook het Van Abbe-museumkoor liederen uitvoeren wat een bijzondere sfeer als resultaat zal geven.

Het museum is van 11.00 tot 17.00 geopend. Toegang is tot het museum is 12 euro normaal tarief, maar voor studenten en CJP-houders maar 6 euro. Voor meer info: https://vanabbemuseum.nl

Nieuwsbrief