Unsupported Screen Size: The viewport size is too small for the theme to render properly.

Concertagenda

Concertagenda

sQratch!

sQratch!

In één dag het Requiem in C-mineur van Cherubini met koor en orkest repeteren én uitvoeren… Quadrivium houdt van uitdagingen. Zing ook mee! Gegarandeerd kippenvel.

Kom achter je laptop vandaan, zet je hoofdtelefoon af en ga voor een onvergetelijke ervaring. Zing mee in een enorm koor begeleid door een orkest. Met zijn allen gaan we een hele dag aan de slag met een prachtcompositie. Deelname is gratis voor alle TU/e studenten.

Het koor staat onder leiding van Vokollage-dirigente Donia Surowiec. Het symfonieorkest Ensuite wordt geleid door Bart Partouns. Wanneer je je aanmeldt krijg je de audio en bladmuziek ruim van tevoren, dus je kunt je al voorbereiden. Op de dag zelf zijn alle verschillende secties flink in de weer om het stuk in te studeren. Een race tegen de klok met een duidelijk doel voor ogen: een indrukwekkende en onvergetelijke ervaring voor koor, orkest én publiek.
De lat ligt hoog, maar laat je niet van de wijs brengen. Er zijn voldoende ervaren vrouwen en mannen om je muzikaal te ondersteunen.

Voor het orkest zijn we nog op zoek naar enthousiaste strijkers! Dus meld je ook dan vooral aan.

Ensuite presents: Maestro!

Ensuite presents: Maestro!

Hoe is het om een orkest te dirigeren? Ensuite gaat de uitdaging aan met verschillende toonaangevende mensen! De deelnemers aan deze dirigentencompetitie zijn:

Frank BaaijensRector Magnificus TU/e
Monique List-de RoosWethouder van Cultuur, Gemeente Eindhoven
Evelien NieuwenburgStudent TU/e

Een professionele jury van dirigenten zal bovenstaande kersverse dirigenten beoordelen op hun directiekwaliteiten, en het geheel zal worden aangekondigd door niemand minder dan Ab Nieuwdorp!

Ook benieuwd wie de hoofdprijs wint? Bestel dan nu uw tickets!

  • Zondag 8 december 16:00
  • Atlas, TU/e campus
  • Symfonieorkest Ensuite o.l.v. Bart Partouns

Vokollage meets NSKAD – Nijmegen

Vokollage meets NSKAD – Nijmegen

Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock en Eindhovens Studentenkoor Vokollage bundelen hun krachten: op 7 en 14 december voeren zij een eigentijds winters programma op met stukken van onder andere Ola Gjeilo, Morten Lauridsen, Eric Whitacre en meer. Als klap op de vuurpijl brengen zij het Salve Regina van Arvo Pärt en het Gloria van John Rutter ten gehore.

Studentenkoor Vokollage staat onder leiding van Donia Surowiec. Het NSKAD wordt geleid door Gilles Michels en Matthijs Dubbeldam.

 

Gezamenlijk programma:

Rutter Gloria
Pärt Salve regina

Programma Vokollage: 

Jansson To the mothers in Brazil
Withacre Lux Aurumque
Lauridsen O Magnum Mysterium
Biebl Ave Maria
Runestad Let my love be heard

Nijmeegs Studenten Koor Alphons Diepenbrock

Grieg Ave Maris Stella
Mendelssohn Verleih uns Frieden
Gjeillo Northern Lights
Busto Ave Maria
Miskinis Cantate Domino

Deze prachtige stukken klinken zowel in Eindhoven als in Nijmegen!

Zaterdag 7 december om 20:00
Catharinakerk, Eindhoven

Zaterdag 14 december om 20:00
Antonius van Paduakerk, Nijmegen

Gemengd koor Vokollage o.l.v. Donia Surowiec

Open rehearsal: wind orchestra Auletes

Open rehearsal: wind orchestra Auletes

Have you always wanted to play in an amazing orchestra? Do you play the clarinet, bassoon, euphonium or any other instrument that’s in a wind orchestra? This is your chance!

Auletes is the student wind orchestra of Eindhoven, and invites you! At the open rehearsal, you can come and play (or just listen), and see that Auletes is the orchestra for you! Auletes rehearses on Thursday night from 19:30 to 22:15 in Pulsar, the music room in Luna.

If you send an email to auletes@esmgquadrivium.nl, we will prepare sheets for you. Hope to see you there!