Unsupported Screen Size: The viewport size is too small for the theme to render properly.

Concertagenda

Concertagenda

Studentenkamermuziek

Studentenkamermuziek

DOOR OMSTANDIGHEDEN GAAT DIT EVENEMENT NIET DOOR. EEN NIEUWE DATUM ZAL AANGEKONDIGD WORDEN.

Op 26 mei zullen de kamermuziekensembles van het Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap Quadrivium gezamenlijk een concert verzorgen. De verschillende ensembles brengen een gevarieerde selectie van kamermuziekwerken in een studentikoos jasje, alsof je je waant in je eigen studentenkamer van vroeger.

Het trio Bar 38 speelt onder andere het Kegelstatt trio van Mozart, en het klarinetkwartet Fier! zal delen uit Peer Gynt van Grieg laten horen. Blaaskwintet Hok 2 speelt een bewerking van het Amerikaanse Strijkkwartet van Dvořak en de Vokboys zingen verschillende liederen in barbershop bezetting.

Keer terug naar je studententijd, en luister naar het studentenkamermuziekconcert in de concertzaal van het Centrum voor de Kunsten Eindhoven!

Praktische info

Datum: CANCELLED

Locatie: Concertzaal CKE, Pastoor Petersstraat 180 Eindhoven

Toegang: Gratis!

Klassiek op de Campus 2019

Klassiek op de Campus 2019

Op 2 juni vindt hét nieuwe muziekfestival van Eindhoven plaats. 2017 was de laatste keer dat Muziek op de Dommel plaatsvond op de campus van de TU Eindhoven. Nu, 2 jaar later, is er een nieuw festival in een nieuw jasje. De hele dag is gevuld met muziek.

Op 3 verschillende podia zijn de hele dag door concerten te horen. Een zangworkshop voor iedereen die denkt wel (of niet) te kunnen zingen. En een kindermuziektuin voor de kleinsten, waar kinderen op hun eigen manier de lol van muziek ontdekken. Kortom, er is heel veel te doen bij Klassiek op de Campus!

Voor meer informatie, kijk ook op www.klassiekopdecampus.nl!

Gloria!

Gloria!

Ruud Huijbregts neemt na 25 jaar afscheid van studentenkoor Vokollage. Om hem te bedanken voor zijn jarenlange muzikale leiderschap, zullen Vokollage en studentensymfonieorkest Ensuite samen de Messa di Gloria van Puccini ten gehore brengen, aangevuld met oud-leden van het koor. Ook zullen Ensuite en Vokollage apart werken uitvoeren, waaronder Rossini’s ‘Boutique Fantasque’ en het ‘Crucifixus’ van Antonio Lotti.

Kom een laatste keer luisteren naar Ruud Huijbregts, met meer dan 100 muzikanten op het podium!

Symfonieorkest Ensuite en gemengd koor Vokollage. Gedirigeerd door Ruud Huijbregts en Bart Partouns.

Zaterdag 30 maart, 19:30

Lidwinakerk
Raadhuisstraat 209, Best

Regulier: €12
Student/onder 18: €6

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Journey through the Cosmos

Journey through the Cosmos

Op zaterdag 6 april 2019 om 20:00 ‘s avonds, zal harmonieorkest Auletes, begeleid door Paul van Gils, een bijzonder concert geven in samenwerking met bekende astrofysicus professor Vincent Icke. In het thema ‘het universum’ zal Auletes werken spelen en Vincent Icke inzichten verstrekken in de huidige staat van kennis binnen dit onderwerp.

Het universum is al jaren een grote bron van inspiratie voor velen componisten. Stukken als ‘Mars’ en ‘Jupiter’ van Gustav Holst en ‘Mercury’ van Jan van der Roost sluiten naadloos aan op het thema. ‘Sidus’ van Thomas Doss, een bijzonder stuk over een ruimtereis, zal deze avond verder vullen.
De avond zal resulteren in een prachtige combinatie van muziek en wetenschap, waarbij je op een tocht door het universum wordt meegenomen.

De volgende stukken zullen uitgevoerd worden:

The Planets: Mars, the Bringer of War Gustav Holst
The Planets: Jupiter, the Bringer of Jollity Gustav Holst
Mercury Jan van der Roost
Sheltering Sky John Mackey
Sidus Thomas Doss

Prof. dr. Vincent Icke is een astrofysicus, kunstenaar, designer en schrijver. Naast actief zijn binnen het onderzoek, doet hij een poging om de wetenschap toegankelijk en begrijpelijk te maken voor het algemene publiek. Ook hier zal hij een poging doen iedereen mee te nemen op weg door het universum en iedereen een beetje rijker naar huis te laten gaan.

Zaterdag 6 april, 20:00

Blauwe Zaal, Auditorium, TU/e Campus

Harmonieorkest Auletes o.l.v. Paul van Gils
Met lezingen door Vincent Icke

Een samenwerking van ESMG Quadrivium en Studium Generale

Nieuwsbrief