Unsupported Screen Size: The viewport size is too small for the theme to render properly.

Concertagenda

Concertagenda

Gloria!

Gloria!

Ruud Huijbregts neemt na 25 jaar afscheid van studentenkoor Vokollage. Om hem te bedanken voor zijn jarenlange muzikale leiderschap, zullen Vokollage en studentensymfonieorkest Ensuite samen de Messa di Gloria van Puccini ten gehore brengen, aangevuld met oud-leden van het koor. Ook zullen Ensuite en Vokollage apart werken uitvoeren, waaronder Rossini’s ‘Boutique Fantasque’ en het ‘Crucifixus’ van Antonio Lotti.

Kom een laatste keer luisteren naar Ruud Huijbregts, met meer dan 100 muzikanten op het podium!

Symfonieorkest Ensuite en gemengd koor Vokollage. Gedirigeerd door Ruud Huijbregts en Bart Partouns.

Zaterdag 30 maart, 19:30

Lidwinakerk
Raadhuisstraat 209, Best

Regulier: €12
Student/onder 18: €6

Journey through the Cosmos

Journey through the Cosmos

Op zaterdag 6 april 2019 om 20:00 ‘s avonds, zal harmonieorkest Auletes, begeleid door Paul van Gils, een bijzonder concert geven in samenwerking met bekende astrofysicus professor Vincent Icke. In het thema ‘het universum’ zal Auletes werken spelen en Vincent Icke inzichten verstrekken in de huidige staat van kennis binnen dit onderwerp.

Het universum is al jaren een grote bron van inspiratie voor velen componisten. Stukken als ‘Mars’ en ‘Jupiter’ van Gustav Holst en ‘Mercury’ van Jan van der Roost sluiten naadloos aan op het thema. ‘Sidus’ van Thomas Doss, een bijzonder stuk over een ruimtereis, zal deze avond verder vullen.
De avond zal resulteren in een prachtige combinatie van muziek en wetenschap, waarbij je op een tocht door het universum wordt meegenomen.

De volgende stukken zullen uitgevoerd worden:

The Planets: Mars, the Bringer of War Gustav Holst
The Planets: Jupiter, the Bringer of Jollity Gustav Holst
Mercury Jan van der Roost
Sheltering Sky John Mackey
Sidus Thomas Doss

Prof. dr. Vincent Icke is een astrofysicus, kunstenaar, designer en schrijver. Naast actief zijn binnen het onderzoek, doet hij een poging om de wetenschap toegankelijk en begrijpelijk te maken voor het algemene publiek. Ook hier zal hij een poging doen iedereen mee te nemen op weg door het universum en iedereen een beetje rijker naar huis te laten gaan.

Zaterdag 6 april, 20:00

Blauwe Zaal, Auditorium, TU/e Campus

Harmonieorkest Auletes o.l.v. Paul van Gils
Met lezingen door Vincent Icke

Een samenwerking van ESMG Quadrivium en Studium Generale

Qerstconcert

Qerstconcert

Kerst komt eraan, en ook de TU/e doet mee: in de Markthal van het MetaForum is er een gezellige kerstmarkt. Op donderdag 13 december zal Auletes hier om 17:30een concertje geven met de leukste kerstmuziek. Dus kom genieten van iets warms te eten of te drinken, de sfeer en natuurlijk de muziek!

Donderdag 13 december, 17:30
Markthal, MetaForum – TU/e campus
Meer info: https://www.tue.nl/en/our-university/calendar/11-12-2018-tue-christmas-market/

Doe mee met het afscheidsconcert van Ruud Huijbregts!

Doe mee met het afscheidsconcert van Ruud Huijbregts!

Al ruim 23 jaar is Ruud Huijbregts aan ESMG Quadrivium verbonden als dirigent van het koor Vokollage. Dit heeft hij altijd met veel plezier en passie gedaan. Helaas komt volgend jaar aan dit tijdperk een einde. Dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom vindt op 30 maart 2019 het afscheidsconcert plaats voor Ruud Huijbregts. Als oud-lid van ESMG Quadrivium ben je van harte uitgenodigd om mee te komen zingen met dit concert, of natuurlijk om te komen luisteren.

Het concert

Vokollage, uitgebreid met oud-leden, gaat samen met symfonieorkest Ensuite het Messa di Gloria van Giacomo Puccini uitvoeren. Het concert zal ‘s avonds plaats vinden in de Lidwinakerk in Best (Raadhuisstraat 209). Tegen die tijd kun je via de website van Quadrivium up-to-date informatie over het concert vinden en kaartjes kopen. We hopen je dan te zien!

Zing je mee?

Ben jij oud vokollage zanger? Dan nodigen we je van harte uit om niet alleen te komen luisteren, maar ook mee te zingen. Het is een leuke gelegenheid om met oud-Vokkers en natuurlijk Ruud te zingen en bij te kletsen. Ter voorbereiding op het concert staat een kennismakingsdag gepland op zaterdag 8 december. Ook staan er repetitiedagen op zaterdag 9 februari en zaterdag 9 maart gepland. Daarnaast is er een generale repetitie op woensdagavond 27 maart en natuurlijk het concert op zaterdag 30 maart.

Tijdens deze oefenmomenten zullen we samen het Messa di Gloria van Puccini instuderen. Bij het concert kun je de eerste helft in het publiek zitten en genieten van de muziek en zul je na de pauze deelnemen aan het koor om Puccini voor te dragen. ESMG Quadrivium vraagt oud-leden om een deelnemersbijdrage van 15 euro. Hiermee kan een deel van de kosten voor de bladmuziek, directie en organisatie bekostigd worden.

Natuurlijk kunnen we na de repetitiemomenten genieten van een drankje in Hubble, de bar in het nieuwe gebouw Luna waar ESMG Quadrivium heen is verhuisd.

Ben jij net zo enthousiast als wij? Inschrijven kan via de website van exQuus!

Herinneringen

Heb jij nog leuke foto’s, anekdotes of andere herinneringen aan jouw tijd bij Vokollage? Laat het ons weten! Je kunt dit mailen naar anna@exquus.nl.

Nieuwsbrief