Unsupported Screen Size: The viewport size is too small for the theme to render properly.

Agenda

Agenda

Dining with Carols

Dining with Carols

Studentenkoor Vokollage en TU Eindhoven medewerkers koor CantaTU bundelen hun krachten voor een hartverwarmend kerstconcert! Neem uw vrienden en familie en komt allen tezamen om te genieten van een heerlijk driegangen menu verzorgd door Eurest’s top chef, terwijl u luistert naar prachtige kerstliederen.

Het menu zal bestaan uit:

Voorgerecht

Mosterd Sherrysoep/ brood en boter

Hoofdgerecht

Aaardappelgratin

Vergeten groenten

Zacht gegaarde kipfilet in rode wijn saus

Vegetarische ovenschotel met vegetarische gehakt, gegrilde aubergine, kruidige tomatensaus en mozarella

Nagerecht

Walnoten pruimentaart

Bekende kersliederen zoals ”Deck the Halls” zullen langs komen en ook meer gevarieerde stukken als ”Personent hodie” van Gustav Holst en ”L’Adieu des berges” van Hector Berlioz.

Voor een driegangenmenu met kerstkoren betaalt u €12,50 per persoon. (Drank is niet bij de prijs inbegrepen.) Bestel uw tickets van tevoren om er zeker van te zijn dat er een heerlijk diner voor u klaargemaakt zal worden. Het evenement zal plaatsvinden op 19 december van 19.00 tot 21.30 bij de Christmas Market van TU/e. Deze Christmas Market is te vinden bij de Markthal bij het gebouw MetaForum.

Facebook

SHOQin Concert

SHOQin Concert

Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT) en Auletes van ESMG Quadrivium gaan hun muzikale krachten bundelen om een fantastisch concert neer te zetten, onder de naam SHOQ! in concert. De samenwerking voor dit concert vindt plaats tussen twee van de weinige studenten harmonieorkesten in Nederland, afkomstig van twee technische universiteiten. Het belooft dus een bijzondere avond te worden!

Na elkaar zullen de orkesten plaatsnemen op het podium en een uitgebreid, maar ook zeer gevarieerd programma laten horen. Werken die onder andere gespeeld worden, zijn Hannibal van Mario Bürki en Praise Jerusalem van Reed. Het belooft een spetterende avond te worden

Het concert vindt plaats op 17 november in de Grote Kerk (Oude Markt 32) in Enschede. Om 19.30 zal het concert beginnen, de deuren gaan om 19:10 open. De entreeprijs is €12,50 (€7,50 voor studenten) en tickets zijn verkrijgbaar in de voorverkoop (shot.utwente.nl/kaartverkoop) of aan de deur.

We zijn verhuisd!

We zijn verhuisd!

ESMG Quadrivium is verhuisd naar het gebouw ‘La Luna’ gelegen op het universiteitsterrein van de TU/e.

Het nieuwe bezoekadres is:
Lampdriessen 31
5612 AH
Eindhoven

Het postadres is:

TU/e Luna de Plint postbusnummer 14
Postbus 513
5600 MB Eindhoven

The Sound that Makes The Movie

The Sound that Makes The Movie

Some films are unforgettable because of their music. Symphony orchestra Ensuite plays many famous soundtracks and the art of effective film music writing is discussed.

Music plays an essential part in films. Many blockbusters come with musical themes that seem to live on forever. Music has always played an important role in films, already from the very start when the silent movie was accompanied by orchestra, piano or pianola.

During this evening, Quadrivium’s symphony orchestra Ensuite, directed by Bart Partouns, plays many of those everlasting themes; think of James Bond, Star Wars, The Artist and many more. These works form the main course of the evening’s treat. In between there will be short introductions to film music and the role it plays in the total concept of film. Lucas Asselbergs, who wrote film score music, will explain how music can make or break a movie. Good film music is more than a catchy theme. It is often not very recognizable but subtle and creeping under your skin, while the spectator is drawn into the story. Ensuite will do it’s very best to reconstruct this feeling.

Performed works:

  • Estancia Ballet: Danza del trigo (Part 3) – Alberto Ginastera
  • Out of Africa – John Barry (arr. Nic Raine)
  • Star Wars: Suite for orchestra – John Williams
  • Symphonic highlights from Pirates of the Caribbean: at world’s end – Hans Zimmer
  • Themes from 007 (a medley for orchestra) – arr. Calvin Custer
  • West side story: selection for orchestra – Leonard Bernstein, arr. Jack Mason
  • Harry Potter symphonic suite – John Williams, arranged especially for Ensuite by Loek Sonnemans
  • Twentieth century fox Universal theme.

In collaboration with Studium Generale.

TUe Auditorium Blauwe Zaal

Students free / others €10,-
For reservations click here.

Lunchconcert Vokollage & CantaTU

Lunchconcert Vokollage & CantaTU

Samen met het koor CantaTU zal Vokollage een mooi optreden geven tijdens de lunch op TU/e. Het vindt plaats 23 oktober van 12.40-13.40 in de Blauwe zaal in het Auditorium. Toegang is gratis!

Divers repertoire zal ten gehore gebracht worden, zowel door Vokollage als door het CantaTU. Misschien is dit wel het ideale moment om een pauze te nemen van het harde studeren net voor de tentamenperiode.

Van Abbe Zangmanifestatie Vokollage

Van Abbe Zangmanifestatie Vokollage

Het studentenkoor Vokollage zal zondag 22 Oktober van 15.00 tot 16.30 in het Van Abbemuseum liederen ten gehore brengen!  Divers repertoire zal gezongen horen, van Purcell tot Skrillex. Naast het studentenkoor zal ook het Van Abbe-museumkoor liederen uitvoeren wat een bijzondere sfeer als resultaat zal geven.

Het museum is van 11.00 tot 17.00 geopend. Toegang is tot het museum is 12 euro normaal tarief, maar voor studenten en CJP-houders maar 6 euro. Voor meer info: https://vanabbemuseum.nl

Open repetities

Open repetities

De twee orkesten van ESMG Quadrivium hebben open repetities! Zowel symfonieorkest Ensuite als harmonieorkest Auletes openen de deuren tijdens één van hun repetities voor iedereen die het leuk vind om samen met andere studenten muziek te maken. Als je een instrument bespeelt en geïnteresseerd bent in één van de orkesten, dan is dit je kans om geheel vrijblijvend een keertje kennis te maken! Stuur een mailtje naar het orkest waarbij je mee wilt doen, dan wordt een een stoel voor je klaargezet!

Open repetitie Ensuite (symfonieorkest)

Datum – Woensdag 13-09-2017
Tijd – 19:30-22:15
Locatie – Studentencentrum ‘De Bunker’ (John F Kennedylaan 3)
Meer informatie – ensuite@esmgquadrivium.nl
Facebook

Open repetitie Auletes (harmonieorkest)

Datum – Thursday 14-09-2017
Tijd – 19:30-22:15
Locatie – Student Centre ‘The Bunker’ (John F Kennedylaan 3)
Meer informatie – ensuite@esmgquadrivium.nl
Facebook