Quadrivium is een erg actieve vereniging. Sommige activiteiten gebeuren eenmaal, anderen keren vaker terug. Op deze wijze leren we elkaar kennen buiten de repetities en maken we contact met mensen van andere onderverenigingen. Op deze pagina vind je een overzicht van veel jaarlijks terugkerende activiteiten.

September

ALU

De ALU (Actieve Leden Uitje) is een activiteit georganiseerd door het bestuur die dient als een bedankje voor alle mensen die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor de vereniging. Kortgezegd, alle mensen die in het commissie zaten het afgelopen jaar. De activiteit zelve is altijd anders en altijd een geheim totdat deze werkelijk begint.


Open repetitie

Twee keer per jaar geeft Quadrivium open repetities, een in september en een in februari. Want zonder muzikanten zouden we een zeer matige muziekvereniging zijn. Als je interesse hebt om bij de vereniging aan te sluiten, dan zijn de open repetities het beste moment omdat je het samen kan doen met mede geïnteresseerden.


MomenTUm mars

MomenTUm is de academische viering van de TU/e voor alle geslaagden, hieraan is een grote ceremonie verbonden waarvoor Quadrivium jaarlijks een fanfare vormt om de ceremonie te kunnen voorzien van een muzikale mars.

Oktober

RepetitieweeQend

Op het repetieWeeQend gaan alle ondervereniging een weekend weg om te repeteren (spreekt voor zich). Het repetitieweeQend vind altijd plaats op een externe locatie waar we niet alleen veel voortgang boeken op de stukken, maar ook een gezellige tijd met elkaar beleven.

November

MOP

Drie keer per jaar organiseren we een Muscial Open Podium of een MOP. Een MOP is een evenement waarbij Quadrivium-leden in een laagdrempelige en ontspannen setting voor elkaar optreden. Je kunt bijvoorbeeld een pianostuk spelen waaraan je hebt gewerkt, optreden met een ensemble of gewoon luisteren naar andermans acts.

December

SinterQlaas

Ieder jaar rond 5 december brengt de broer van Sinterklaas, SinterQlaas, een bezoekje aan de campus van de TU/e. Samen met zijn paarse pieten en een dweilband bestaande uit Quadrivium leden, bezoekt de sint menig college zaal waar die pieten ieder strooisels schenken en de band mensen verblijd met SinterQlaas liedjes.


Qarolling

Ieder jaar vormt Quadrivium een kerstkoor dat in de aanloop naar kerstmis verschillende Qarols ingestudeerd om vervolgens op verschillende locaties. de kerstsfeer te verspreiden. De optredens vinden plaats op bijvoorbeeld de kerstmarkt van de TU/e of de Dickensnight in Helmond.


Kerstdiner

Om het jaar mooi af te sluiten vind er net voor de kerstvakantie altijd een kerst diner plaats. Dit gebeurt in de vorm van een Potluck, waarin iedereen zelf iets voorbereid om vervolgens te delen. Belangrijk om te benoemen, het bestuur regelt de wijn.

Januari

Piano masterclass

Een paar keer per jaar zijn er zogenoemde Piano Masterclasses. Hierbij studeren een paar van onze pianoleden in stuk in, om vervolgens hier voor een klein publiekje door een professional feedback te krijgen. Het is een leuke en effectieve wijze om de muzikaliteit van beide de pianist en het publiek te vergroten.

Maart

Ensembledag

Voor de ensembledag vormen vele van onze leden een nieuwe ensemble om vervolgens om de dag zelf een nieuw stuk in te studeren met begeleiding van professionals. Deze dag wordt vervolgens afgesloten met een klein gesloten concert waar iedereen diens voortgang aan elkaar laat zien.

April

Batavierenrace

Net als vele andere verenigingen doet Quadrivium ook ieder jaar mee aan de Batavierenrace, ’s werelds grootste estafette/studenten feestje. of je nou probeert de beste tijd neer te zetten of een gezellige tijd te hebben met je medemuzikanten, ieder is welkom in het Quadrivium Batavierenrace team.

Mei

Klassiek op de Campus

Klassiek op de Campus is een gratis festival voor klassieke muziek.  De organisatie van het  in handen van ESMG Quadrivium. Verspreid over 3 podia maken studentenorkesten en -koren uit heel Nederland en daarbuiten haar opwachting.

Juni

Einde Jaars BarbeQue

Na een jaar lang musiceren is er geen betere manier om de zomer in te gaan dan met een barbecue. Het is een goede manier om men voor de vakantie nog een laatste keer te zien en zorgt ook voor verbinding tussen de verschillende onderverenigingen


Interorkestrale Voetbaldag

Nederland telt veel studenten orkesten en ieder jaar vinden die het leuk om bij elkaar te komen om een voetbal toernooi te spelen. Quadrivium doet hier natuurlijk zelf ook aan mee om te laten zien (met gemixte resultaten) hoe goed we kunnen voetballen.


ZeilweeQend

Jaarlijks gaat Quadrivium een weekendje naar Friesland om daar met ieder die wil te gaan zeilen. of je nou een ervaren schipper of een dekslet bent, het zeilweeQend is altijd een paar dagen met veel leuke mensen, veel gezelligheid en heel soms een kapseizing.

Juli

Zomerreis

De zomerreis kan vele vormen aannemen soms is het een concertreis waar we een concert in één of meerdere buitenlandse steden gaan opvoeren. soms is het een reis in het thema van piano waar men verschillende belangrijke locaties bezoekt voor de wereld der pianisten en soms is het gewoon een vakantie trip omdat het leuk is om met elkaar op reis te gaan.